Voor truck en landbouw Bel ons 06-53344612

Ons bedrijf

In de transportwereld dient iedere band aan de hoogste eisen te voldoen. Nieuwe truckbanden met een hoge kwaliteit en een concurrerend prijsniveau vindt u bij Bart’s banden service in Hapert. Wij bieden een compleet aanbod banden, wielen en onderdelen voor trucks, trailers, en voor grondverzet- en landbouwmachines.

Vele merken en types truckbanden
Of u nu kiest voor een gerenommeerd A-merk of een uitstekend B-merk, bij Heuver vindt u alleen truckbanden van een hoge kwaliteit. Naast kwaliteit staan wij ook voor:

  • Een snelle levering en montage
  • Maatwerk: een deskundig en gedetailleerd advies voor de beste banden
  • Aantrekkelijke prijzen: door grootschalige inkoop blijven de prijzen scherp
  • Ruime keuze: meer dan honderd types truckbanden van bekende merken

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden roteren?
Het regelmatig en juist roteren van de banden zorgt voor een gelijkmatigere slijtage van alle banden op een voertuig. Als u een vierwielaangedreven voertuig hebt, raden we aan om kruislings te wisselen. We raden u aan om dat elke 10.000 kilometer te doen. Bij voertuigen met vierwielaandrijving eventueel zelfs om de 6.000 kilometer. Kijk in het instructieboekje voor de adviezen van de autofabrikant. Als er geen periode voor het roteren van banden is aangegeven, moet u uw banden elke 10.000 tot 13.000 kilometer roteren. De eerste keer roteren is het belangrijkst. Wanneer banden worden gewisseld, moet de bandenspanning worden aangepast aan de adviezen van de autofabrikant. Ongelijkmatige bandenslijtage kan ook het gevolg zijn van verkeerde uitlijning of mechanische problemen. Veel Goodyear-dealers kunnen een deskundige diagnose stellen en voor reparatie zorgen.
Wat is uitlijning?
Een voertuig is geacht goed uitgelijnd te zijn als alle onderdelen van de ophanging en stuurinrichting in goede staat verkeren en wanneer de wielen soepel rechtuit draaien. Een goede uitlijning is nodig voor een gelijkmatige slijtage en precieze besturing. Ongelijkmatige slijtage van banden aan de voor- of achterkant of veranderingen in de wegligging of het stuurgedrag van uw auto (naar één kant trekken) kunnen veroorzaakt worden door verkeerde uitlijning. Veel voertuigen zijn vandaag de dag voorzien van achterwielophanging waarvan de uitlijning ook kan worden afggesteld. Het kan zijn dat bij uw voertuig de voorwielen uitgelijnd dienen te worden, maar ook een uitlijning van alle vier de wielen kan nodig zijn, afhankelijk van de klachten die u heeft. De lage kosten van uitlijning betalen zich ruimschoots terug in een hoge kilometrage, prestaties en comfort. Goodyear-dealers bieden deskundige service voor uitlijning en ophanging.
Wat moet ik doen als ik trillingen opmerk?
Trillingen wijzen erop dat uw auto een probleem heeft dat aandacht vereist. De banden, de stuurinrichting en de ophanging moeten worden nagekeken om vast te stellen wat de oorzaak is en de trillingen te verhelpen. Als er niets aan gedaan wordt, kunnen de trillingen overmatige slijtage van de banden en de wielophanging veroorzaken. Goodyear-dealers bieden deskundige diagnose en reparatie.
Waarom moeten mijn banden worden gebalanceerd?
Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor uw rijcomfort en een lange levensduur van de banden. Niet-gebalanceerde banden kunnen trillingen veroorzaken, resulteren in vermoeidheid van de bestuurder, voortijdige bandenslijtage en onnodige slijtage van de wielophanging van uw auto. Banden moeten gebalanceerd worden als ze net gemonteerd zijn en als ze opnieuw worden gemonteerd na een reparatie. Banden moeten opnieuw worden gebalanceerde als de eerste tekenen van trillingen of slingeren worden waargenomen. Trillingen kunnen ook het gevolg zijn van onjuiste uitlijning of mechanische problemen. Veel Goodyear-dealers kunnen een deskundige diagnose stellen en voor reparatie zorgen.

Waar kunt u ons vinden

Diamantweg 61, Hapert
06-53344612

  • Pirelli
  • Good Year
  • Michelin
  • Bridgestone
  • Hankook